Loading...

Avanade Online Services auttaa Accenturea tehostamaan myyntiä ja markkinointia

Yrityksen tilanne

Accenture on maailmanlaajuinen konsultti-, teknologiapalvelu- ja ulkoistamisyritys. Se halusi parantaa asiakastilien hallintaa ja yhdistää terveydenhuolto- ja julkisten palvelujen liiketoimintayksikkönsä myynti- ja markkinointitoiminnot uuden asiakkuudenhallintaohjelmiston (CRM) avulla.

Ratkaisu

Avanade Online Services (AOS) antoi Accenturelle mahdollisuuden ottaa käyttöön Microsoft Dynamics CRM -ratkaisun ohjelmisto palveluna -mallina ilman paikallisia laitteita ja ohjelmistoja. Accenture maksaa kiinteän, ennustettavan käyttäjäkohtaisen kuukausimaksun ja käyttää ohjelmistoa internetissä verkkokäyttöliittymällä tai tutulla Microsoft Outlook -ohjelmalla.

Ratkaisu

Accenture sai järjestelmän toimintaan ja käyttöön 12 viikossa, mikä on erittäin lyhyt aika CRM-toteutuksille. AOS:n ansiosta Accenture saa pidettyä kustannukset alhaisina, sillä se ei edellytä laite- ja ohjelmistohankintoja eikä laitteiden ja ohjelmistojen ylläpitoa ja hallintaa. Ennakkoon maksettavan hankintasijoituksen sijaan yritys maksaa ennustettavan, jatkuvan käyttömaksun. Järjestelmään voidaan lisätä uusia käyttäjiä tarpeen mukaan, mikä tekee siitä joustavan ja skaalautuvan. Liiketoiminnan kannalta on kuitenkin vielä tärkeämpää, että uuden CRM-ohjelmiston ansiosta kaikilla on käytössään samat tiedot, ja yrityksellä on käytettävissään parempi kuva toiminnan ja myynnin tiedoista.

Related Client Stories

Next steps

Learn more about the value our work brings to our clients and their customers.

CLOSE
Modal window
Contract
Share this page